camiler

warning: Creating default object from empty value in /home/unutulmaz/domains/unutulmaz.net/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

ŞEHZADE CAMİİ

Şehzade Camii (Şehzade Mehmet Camii ya da Şehzadebaşı Camii olarak da bilinir), İstanbul'un Şehzadebaşı semtinde Mimar Sinan tarafından yapılmış olan cami. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Saruhan valisi iken 1543'de 22 yaşında ölen oğlu Şehzade Mehmet adına yaptırılmıştır. Camiyi 1543-1548 yılları arasında Mimar Sinan'a yaptırttı. Mimar Sinan'ın çıraklık eserimdir dediği camidir.

SEYYİD NİZAM CAMİİ

Tarih kokan,emek, maneviyat yüklü camilerimizden Seyyid Nizam camii.

Kazlıçeşme Mahallesi'nde, Balıklı olarak anılan semtte, Seyit Nizam Caddesi ile Seyit Nizam Balıklı Yolu'nun kavşağında yer almaktadır.
Tekkenin kurucusu, Yavuz Sultan Selim döneminde (1512-1520) Bağdat'tan gelerek İstanbul'a yerleşen, ulemadan ve Nakşibendiyye tarikatı şeyhlerinden, halk arasında "Seyyid Nizam" olarak tanınmış Seyyid Nizameddin Efendi'dir (ö.1550).

II.Beyazid Camisi ve Külliyesi

II.Beyazid Camisi ve Külliyesi (II.Beyazid Kompleksi)

İçinde sütun olmayan, sadeliğine rağmen anıtsal görüntüsüyle uzaktan bakanları etkisi altına alan II.Bayezid Camii, tam merkezinde konumlandığı külliyenin en değerli yapısı olarak ön plana çıkar.

Kemersiz Ve Sütunsuz Cami

Camiin külliye alanındaki konumu külliye birimlerinin merkezinde yer almaktadır. Caminin mimarı, Mimar Hayretin veya Yakup-Şah Bin Sultan Şah olup, temeli 1484 yılında bizzat Sultan II.Bayezit tarafından atılmış ve 1488 yılında ibadete açılmıştır.

Camiye İlişkin Bilgiler

Bazi bilinmesi faydali olan kisaca cami hakkindaki ayrintilar.

Camiye İlişkin Teknik Bilgiler

Kurucusu : Sultan İkinci Selim
Mimarı : Koca Sinan
Yapılış Tarihi : 1568 - 1574
Kapladığı Yer : Külliye ile birlikte 22.202 m2
Caminin İçi : 1620 m2
Caminin Haremi : 2475 2
Kubbenin Çapı : 31.30 m.
Yerden Kubbenin Kilit Taşına olan yüksekliği : 43.28 m.
Minarelerin Yüksekliği : 70.89 m. ya da 72.50 m.

Selimiye Camisi Hakkında Ayrıntılar

"TAŞ DEHAYA ULAŞTI DEHA TAŞ KESİLDİ!"

Selimiye Camisi/USTALIK Eseri

Iste Ustalik eseri Selimiye camisi hakkinda bilinmesi gerekenler,

Mimar Sinan’ın 80 yaşında yaptığı ve ustalık eserim dediği anıtsal yapı
Osmanlı-Türk sanatının ve dünya Mimarlık tarihinin baş yapıtlarındandır.Yapının mülkiyeti Sultan Selim Vakfındadır. Edirne-Merkez Yeni Mahallededir.
Edirne’nin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun simgesi olan cami,kentin merkezinde, eskiden Sarıbayır ve Kavak Meydanı denilen yerdedir. Burada daha
önce Yıldırım Bayezid’in bir saray yaptırdığı bilinmektedir. 1569–1575’te

Edirne Camileri

Türkiye denince tarihi yapilardan ilk akla Ayasofya ve Sultanahmet camileri gelir.
memleketlerinde göze carpan camileride unutmamamk gerekir.
Her caminin kendince bir manivay agirligi vardir.
Iste Edirne camileriyle devam edelim.

Edirne’ye en erken Osmanlı Döneminden itibaren Camiler damgasını vurmuştur. İstanbul ve Bursa ile birlikte, ülkemizin en güzel Camileri Edirne’de
inşa edilmiştir ve yüzyıllardır ibadete açıktırlar. Camileri ele alırken, kentin simgesi durumunda olan ve Edirne’nin her yerinden görülebilen Dünya

Camilerimiz